2015. július 28., kedd

Krémes torta

Hozzávalók: 8-10 főre  Elkészítési idő: 55 perc   kb. 1600 Ft

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 nagy dobozos növényi habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag házi krémes krémpor
  • 8 dl tej
A díszítéshez:
  • 10 dkg eper
  • olvasztott csokoládé
  • cukorgyöngy

Elkészítés: 
  1. A piskótához a tojásokat ketté választjuk,a fehérjéből kemény habot verünk,a sárgájákhoz adjuk a cukrot és az olajat. Fehéredésig keverjük,majd beletesszük a lisztet,a sütőport és elkeverjük a kemény habbá vert fehérjékkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tű próbáig sütjük. Amikor kihűlt félbe vágjuk.
  2. A krémporhoz öntjük a tejet,robotgéppel pár percig veretjük,aztán rákenjük a piskóta alsó részére. A habtejszínbe szórjuk a habfixálót és kemény habot verünk az elegyből.
  3. Rákenjük a krémre,hagyjunk a tetejére is. Rátesszük a piskóta másik felét és azt is bevonjuk habbal,végül díszítjük feldarabolt eperrel,olvasztott csokival,megszórjuk cukorgyönggyel. 
  4. Berakjuk a hűtőbe egy kicsit és már fogyasztható is. 
Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése