2015. július 23., csütörtök

Európa ízei: Belgium

Bundás tojás spárgával és sörhabbal,nyers tehéntejből készült sajttal és sonkával.


(OEufs firts asperges et sabayon á la biére, copeaux de formage de vache au lait cru et jambon)

Hozzávalók:(4 személyre)


8 nagy friss tojás
16 szál fehér spárga (belga)
1 dl komlóval készített világos sör
20 dkg vaj
1 citrom
10 dkg zsemlemorzsa
nyers tején tejből készült sajt
2 szelet sonka
ecet,só
turbolya és apróra vágott petrezselyem a díszítéshez (nem kötelező)


Elkészítés:


Hámozza meg és főzze haraphatóra a spárgát,majd tegye félre hideg vízben.Főzzön meg 4 tojást sós,ecetes vízben 5 percig (lágy tojás),majd tegye félre hideg vízbe.A lágy tojás könnyebben meghámozható,ha a főzés után kb. 20 percre a fagyasztóba tesszük.Vágja fel a sonkát vékony csíkokra.


A hab elkészítése:


A maradék 4 tojást válassza szét fehérjére és sárgájára.A tojássárgáját,a megolvasztott vajat és a sört felkeverve készítsen habot.A mártás lazításához adja hozzá a habbá vert tojásfehérjét.A meghámozott tojásokat forgassa meg zsemlemorzsában,majd süsse ki forró olajban.A spárga főzőlevével hígítsa a mártást,ha túl sűrű lenne.Az elkészült ételt díszítse sajtszeletekkel,turbolyával,apróra vágott petrezselymekkel,sonkával és citromszeletekkel.


Jó étvágyat hozzá!
(Sajnos képet nem tudok hozzá adni) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése