2015. július 23., csütörtök

Európa ízei: Dánia

Garnélarákos-pisztrángos szendvics fűszernövényekkel

(Smorrebrod med rejer,orred og krydderurter)

Hozzávalók: (4 személyre)


2 szelet kenyér (kb. 2,5-3 dkg)
1,5 dkg vaj
5 dkg elfőzött garnélarák
1 teáskanál összevágott friss zöld fűszer (bazsalikom,metélő hagyma,tárkony)
3 tojás
1 gerezd fokhagyma
1\2 füstölt pisztráng
1\2 uborka 


Elkészítés: Törje össze a fokhagymát és futtassa meg egy kevés olajon vagy vajon. Öntse a tojásokat közvetlen a serpenyőbe. Sózza,borsozza,majd keverje amíg a kívánt állagot el nem érjük. (Adhatunk hozzá egy kevés tejszínt is,ami ízesebbé teszi és javít az állagán.) A kenyérszeleteket pirítsa meg,és kenje meg bőven vajjal. Helyezze rájuk a füstölt pisztrángot,a rántottát,a garnélarákot és az uborka szeleteket. Szórja meg a fűszernövényekkel. 


Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése