2015. július 24., péntek

Európa ízei: Németország

Sváb hagymás rostélyos 

(Schwabischer Zwiebelrostbraten)

Hozzávalók: (4 személyre)


4 szelet marhafartő
olíva vagy repce olaj
4-6 fej közepes méretű hagyma
3 evőkanál olvasztott vaj
5 dl marhahúsleves alap
2,5 dl száraz vörösbor
só,bors,friss kakukkfű és metélőhagyma 

Elkészítés: Megfelelően érlelt húst használjon. A hűtőből elővéve hagyja szobahőmérsékleten felmelegedni,mielőtt főzéshez kezdene. Vagdossa be a hús minden oldalát a kövér részen. Kenje be a húst olajjal,és hagyja így pácolódni legalább 20 percig. Eközben hámozza meg és vágja fel 2 centiméter vastagságú karikákra a hagymákat. Hevítse fel a megolvasztott vajat és süsse ki benne a hagymakarikákat. Vegye lejjebb a lángot,adjon hozzá sót,majd főzze ropogósra a hagymakarikákat. Ezután vegye ki a hagymakarikákat az edényből,csepegtesse le,és helyezze rövid időre papírtörlőre,hogy az felszívja a felesleges zsiradékot. Tartsa melegen. Öntsön kevés olajat ugyanebbe az edénybe,hevítse a lehető legforróbbra,majd a húst pirítsa 3-3 percig mindkét oldalon. Azután helyezze át a húst a serpenyőből egy tálra és tegye 90 °C hőmérsékletre előmelegített sütőbe 15-20 percre,lassú tűzön készre sütve azt. Amíg a hús a sütőben van,a serpenyőben maradt,lesült zsiradékot melegítse össze a húsleves alappal és a borral. Adjon hozzá egy csokor vászon zacskóba kötött kakukkfüvet. Forralja be felére. Pirított burgonyával és vegyes salátával tálalja.


Jó étvágyat hozzá! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése