2015. július 28., kedd

Rumos-gesztenyés kocka

Hozzávalók: 10-12 főre  Elkészítési idő: 60 perc  kb. 2000 ft

A tésztához:

  • 2 csomag gesztenyemassza 
  • 30 dkg darált,háztartási keksz
  • 1 rumaroma
  • 25 dkg margarin
  • 40 dkg babapiskóta
A krémhez: 
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
A tetejére:
  • fél liter növényi habtejszín
  • reszelt csoki

Elkészítés:
  1. A tésztához valókat jól összekavarjuk. Egy nagy gáztepsit kivajazunk. Darált keksszel megszórjuk. Belenyomkodjuk a masszás.
  2. A krémhez a 8 dl tejbe a két csomag vaníliás pudingport megfőzzük. Ha kihűlt 15 dkg margarint és 15 dkg porcukrot hozzákavarunk. 
  3. Megkenjük a tésztát a krém felével.
  4. Kis tejbe teszünk rumaromát vagy fekete kávét és 1 csomag vaníliás cukrot. Beleforgatjuk a babapiskótát,rárakosgatjuk a krémre,majd rá a krém másik fele.
  5. Tetejére fél liter tejszínből kemény habot verünk és rásimítjuk. Díszítsük reszelt csokival.
Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése