2015. július 24., péntek

Európa ízei: Észtország

Észt saláta

(Rosoleje)

Hozzávalók: (4 személyre)


50 dkg pácolt heringfilé
50 dkg főtt,párolt marhahús
5 db főtt cékla 
3 db főtt burgonya
3 db édes vagy édes savanyú uborka
2 kis alma
12 keményre főtt fürjtojás
1 fej hagyma
2,5 dl hús tejszín
1,5 dl tejszín
3 evőkanál mustár
1 evőkanál cukor
só,bors és apróra vágott kapor


Elkészítés: Vágja kockára a heringet,a céklát,a burgonyát,az uborkát,az almát,a kemény tojásokat és a hagymát. Egy tálba keverje össze a tejszínt,a mustárt,a cukort, valamint a sót és borsot. Tegye hűtőbe fél órára. Szűrje le a felesleges levet. Kaporral megszórva,tojással és hagymakarikákkal díszítve tálalja. Önmagában vagy kenyérre,pirítósra kenve fogyasztható.

Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése