Hozzávalók: 16 szelet Elkészítési idő: 60 perc kb. 1000 ft
A tésztához:
A tésztához:
- 2 dl liszt
- 2 dl cukor
- 1 dl tej
- 250 g szilva
- 1 csomag sütőpor
- fahéj
- 2 tojás
- 1 csomag gesztenyepüré
- 3 evőkanál szilvalekvár
- 2 evőkanál rumaroma
- 10 darab babapiskóta
- 1 csomag vaníliás puding por
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanálnyi vaj
- cukrászhab (díszítéshez)
- A tésztához a magozott szilvát darabosra turmixoljuk. A tejet összekeverjük a tojásokkal,hozzákeverjük a cukrot,a sütőporos lisztet,szilvát és ízlés szerint fahéjazzuk. Torta formába öntjük.
- A tejbe megfőzzük a pudingport a cukorral,hozzáadjuk a vajat. A gesztenyepürét vegyítjük a lekvárral,rummal,beledolgozzuk a vajas pudingot és a darabokra tört babapiskótát.
- A kihűlt tésztára rákenjük a pudingos krémet és hűtőben lehűtjük.
- Tálaláskor a felvert cukrászhabbal és fahájjal díszítjük a tortát.
Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése