2015. július 28., kedd

Szilvás-gesztenyés torta

Hozzávalók: 16 szelet  Elkészítési idő: 60 perc  kb. 1000 ft

A tésztához:

  • 2 dl liszt
  • 2 dl cukor
  • 1 dl tej
  • 250 g szilva
  • 1 csomag sütőpor
  • fahéj
  • 2 tojás
A gesztenyekrémhez:

  • 1 csomag gesztenyepüré
  • 3 evőkanál szilvalekvár
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 10 darab babapiskóta
  • 1 csomag vaníliás puding por
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanálnyi vaj
  • cukrászhab (díszítéshez)
Elkészítés:

  1. A tésztához a magozott szilvát darabosra turmixoljuk. A tejet összekeverjük a tojásokkal,hozzákeverjük a cukrot,a sütőporos lisztet,szilvát és ízlés szerint fahéjazzuk. Torta formába öntjük.
  2. A tejbe megfőzzük a pudingport a cukorral,hozzáadjuk a vajat. A gesztenyepürét vegyítjük a lekvárral,rummal,beledolgozzuk a vajas pudingot és a darabokra tört babapiskótát.
  3. A kihűlt tésztára rákenjük a pudingos krémet és hűtőben lehűtjük. 
  4. Tálaláskor a felvert cukrászhabbal és fahájjal díszítjük a tortát. 
Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése