2015. július 23., csütörtök

Európa ízei: Cseh Köztársaság

Cseh knédli

(Ceské knedlíky)

Hozzávalók: (4 személyre)


50 dkg búzaliszt (1050-es)
3-4 tojás
5 dl tej
1 csomag élesztő 
1 csomag élesztő vagy 1 dl sör
6 dkg vaj,ha száraz zsemlét használunk
víz,szerecsendió,1 teáskanálnyi só


Elkészítés: Olvassza fel a szétmorzsolt élesztőt (vagy keverje el a sört) a meleg tejben,majd adja hozzá a lisztet,a tojásokat,a sót,valamint egy őrölt szerecsendiót. Dagassza simára a tésztát,majd fedje le vászon konyharuhával,és pihentesse legalább 1,5 órán át. Ezután gyúrja át a tésztát,majd pihentesse további 0,5 órát. Formázzon a tésztából hosszú hengert,majd tekerje be vászon konyharuhába vagy megvajazott sütőpapírban,és főzzük 20 percig forrásban lévő sós vízben. Ha megfőtt,vegye ki a vízből és varrócérnával szeletelje fel. Húsételek mellé kitűnő vagy tálalhatja önmagában,előtte vajban megpirítva.

Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése