2014. november 23., vasárnap

Börzsönyi rakott ponty!

Hozzávalók:4 személyre Elkészítési idő:40 perc kb 1300 Ft

8 szelet ponty filé
25 dkg csiperke gomba
30 dkg paradicsom
1 fel vöröshagyma
6 dkg reszelt sajt
só,bors,zsiradék

Elkészítés:A hagymát apró kockákra vágjuk,a gombát is felszeleteljük.A forró zsiradékon a hagymát üvegesre pároljuk,és belerakjuk a felszeletelt gombát.Rövid ideig pirítjuk,végül hozzáadjuk a kis darabokra felvágott paradicsomokat.Megfűszerezzük sóval,borssal és összepároljuk.A halat besózzuk,és kevés zsiradékon fehérre sütjük mind két oldalát.Zsírral kikent tűzálló tálba tesszük a halszeleteket,és ráöntjük a paradicsomos gomba mártást.Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét,és előmelegített sütőben,190 fokon addig sütjük míg nem pirul meg.Rizzsel vagy tört burgonyával kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése