1 kg csirkecomb
4 gerezd fokhagyma
1 citrom
0,5 liter tejföl
20 dkg füstölt sajt
2 csokor petrezselyem
1 kis doboz libazsír
2 kg nagy szemű krumpli
só,bors
Elkészítés:
A krumplikat mosás után hosszában bevágjuk,megkenjük olvasztott libazsírral,megsózzuk,majd alufóliába tekerjük és 50 percre sütőbe rakjuk.Ez alatt megmossuk a csirkecombokat,sózzuk és borsozzuk,majd a megolvasztott libazsíron oldalanként 8 percig sütjük őket.Ha mind a két oldaluk megpirult,kivesszük.A megmaradt libazsírba beleöntjük a tejfölt,a citrom héját belereszeljük,a levét bele facsarjuk,bele törjük a fokhagymát,és a reszelt sajt egy harmadát is beletesszük. Kb. 10 perc alatt krémesre főzzük a mártást.Amint ez elkészült,egy tepsibe tesszük a combokat,ráöntjük a mártást,és megszórjuk petrezselyemmel,a maradék sajttal,majd fél órán át sütjük.Ha a krumpli kész,további 10 percre visszarakjuk a sütőbe,de már fólia nélkül,hogy megpiruljon a tetejük.Kovászos uborkával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése