1 nagyobb konyhakész nyúl
két nagy fej vöröshagyma
só,bors,zsiradék
1 ek pirospaprika
1 kg burgonya
1 tojás
0,5 kg liszt
10 dkg búzadara
Elkészítés: A nyulat feldaraboljuk és pörköltnek feltesszük főni.Annyi vizet öntünk alá,hogy ne hosszú leve legyen,de ne is sűrű.A darabolt krumplit főzési időtől függően,hozzátesszük a már majdnem puha húshoz.Készre főzzük.Tojást,lisztet,búzadarát,sót és annyi vizet keverünk össze,hogy nokedli keménységű legyen.Lobogó,sós,olajos vízbe szaggatjuk.Tálalásnál a nyúlpaprikást tányérra merjük és a nokedliből mellé teszünk.Savanyúságot kínálunk hozzá.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése