2014. december 27., szombat

Nyúlpaprikás galuskával!

Hozzávalók: 6 főre   Elkészítési idő: 2 óra   Kb. 2000 Ft

1 nagyobb konyhakész nyúl
két nagy fej vöröshagyma
só,bors,zsiradék
1 ek pirospaprika
1 kg burgonya
1 tojás
0,5 kg liszt
10 dkg búzadara

Elkészítés: A nyulat feldaraboljuk és pörköltnek feltesszük főni.Annyi vizet öntünk alá,hogy ne hosszú leve legyen,de ne is sűrű.A darabolt krumplit főzési időtől függően,hozzátesszük a már majdnem puha húshoz.Készre főzzük.Tojást,lisztet,búzadarát,sót és annyi vizet keverünk össze,hogy nokedli keménységű legyen.Lobogó,sós,olajos vízbe szaggatjuk.Tálalásnál a nyúlpaprikást tányérra merjük és a nokedliből mellé teszünk.Savanyúságot kínálunk hozzá.

Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése