50 dkg nyers,füstölt sonka
1 zellergumó szárával
1-2 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
50 dkg savanyú káposzta
50 dkg burgonya
1 nagy pohár tejföl
torma
liszt
olaj
só,bors,pirospaprika
Elkészítés: A sonkát megfőzzük,ha megpuhul felszeleteljük.Egy fazékba egy evőkanálnyi olajba dobjuk a zúzott fokhagymát,majd hozzáadjuk a kockára vágott zellert,sárgarépát és pár percig együtt pároljuk.Egy-két ek lisztet és egy kis pirospaprikát szórunk hozzá,felöntjük a sonka főzőlevével,ha kissé sós,hígítsuk fel egy kis vízzel.Mehet bele a felkockázott burgonya,a savanyú káposzta és a főtt sonka.Fűszerezzük ízlés szerint sóval,borssal.Amint a krumpli megpuhult,tejföllel sűrítsük.Tormával illetve zellerlevéllel tálaljuk ízlés szerint.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése