2015. március 21., szombat

Áfonyás palacsinta 3 féle változatban


  1. Tejjel és tojással (6-8 db palacsintához)
Hozzávalók:
5 dl liszt
1 tk só
2 ek cukor
7,5 dl tej
2 tojás 
3 ek olvasztott margarin 
csipet fahéj

Elkészítés:
Keverje össze a száraz hozzávalókat.Folyamatos keverés közben kezdje hozzáönteni a tejet és az olvasztott margarint.Menet közben,amikor a tészta még elég sűrű,adja hozzá az elhabart tojásokat is.Végül öntse hozzá a maradék folyadékot,majd 30 percre tegye a hűtőbe pihenni.

A palacsintasütéshez forrósítsa fel egy 20 cm átmérőjű palacsintasütőt,öntsön bele egy kévés olajat,majd egyenletesen oszlassa el sz alján.Ha az olaj felmelegedett,öntse a serpenyő közepére egy kis merőkanállal a palacsintatésztát,és laza csuklómozdulatokkal,körkörösen terítse el benne.Süsse kb. 30 másodpercig,amíg az alja aranybarna nem lesz,majd egy erre alkalmas spatulával fordítsa meg a palacsintát,és süsse meg a másik oldalát is.Áfonyalekvárral vagy cukrozott áfonyával kínálja.


   2.                                                             Tojás nélkül 

Hozzávalók:
360 g liszt 
1 tk só
2 tk sütőpor
7 dl tej
6 ek olvasztott vaj
csipet fahéj

Elkészítés:Keverje össze a száraz hozzávalókat,majd folyamatos kevergetés közben adja hozzá a tejet.A vége felé keverje hozzá az olvasztott vajat is.

A palacsintasütéshez forrósítsa fel egy 20 cm átmérőjű palacsintasütőt,öntsön bele egy kévés olajat,majd egyenletesen oszlassa el sz alján.Ha az olaj felmelegedett,öntse a serpenyő közepére egy kis merőkanállal a palacsintatésztát,és laza csuklómozdulatokkal,körkörösen terítse el benne.Süsse kb. 30 másodpercig,amíg az alja aranybarna nem lesz,majd egy erre alkalmas spatulával fordítsa meg a palacsintát,és süsse meg a másik oldalát is.Áfonyalekvárral vagy cukrozott áfonyával kínálja.


     3.                                                                      Tej nélkül


Hozzávalók:5 dl liszt
2 ek cukor
1 tk só
2 tojás
5 dl víz 
3 ek étolaj

Elkészítés:Keverje össze a száraz hozzávalókat,majd folyamatos kevergetés közben a tojás kivételével adja hozzá a folyékonyakat.Végül keverje hozzá a tojásokat is.


A palacsintasütéshez forrósítsa fel egy 20 cm átmérőjű palacsintasütőt,öntsön bele egy kévés olajat,majd egyenletesen oszlassa el sz alján.Ha az olaj felmelegedett,öntse a serpenyő közepére egy kis merőkanállal a palacsintatésztát,és laza csuklómozdulatokkal,körkörösen terítse el benne.Süsse kb. 30 másodpercig,amíg az alja aranybarna nem lesz,majd egy erre alkalmas spatulával fordítsa meg a palacsintát,és süsse meg a másik oldalát is.Áfonyalekvárral vagy cukrozott áfonyával kínálja.

Jó étvágyat hozzá!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése