2015. december 19., szombat

Fokhagymás rostélyos

Hozzávalók:                 Elkészítési idő: 55 perc  

  • 70 dkg rostélyos
  • 1 kg burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 pohár sör
  • 1 dl olaj
Elkészítés: 
  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és mindkét oldalát lisztbe mártva olajban elősütjük. A fokhagymát lereszeljük, az olajban kissé megpirítjuk, majd ráöntjük a sört. 
  2. A tálba lerakjuk a hússzeleteket, rátesszük a hasábra vágott burgonyát, rálocsoljuk a sörös fokhagymás pecsenyelevet, és megsózzuk. Lefedjük az edényt és 40 percre a sütőbe tesszük. 
Jó étvágyat hozzá! :)

Harcsatekercs

Hozzávalók:    Elkészítési idő: 60 perc


  • 80 dkg harcsafilé
  • 20 dkg erdélyi szalonna
  • 15 dkg trappista sajt 
  • 4 dkg zsír
  • 2 ek curryopor
  • 1 póréhagyma

Elkészítés:

  1. A harcsafilét felszeleteljük,és kissé kiverjük.Sóval és curryporral megszórjuk,mindegyikre egy vékony sajtszelet valamint egy póréhagymarudat rakunk.
  2. A halat felgöngyöljük,az egészet a szalonnaszeletbe tekerjük,és hústűvel összetűzzük.A tekercseket a cserépedénybe tesszük.
  3. Kevés vizet öntünk a tál aljára.Lefedjük és 40 percig sütjük.Ezután a fedőt levesszük,és aaddig sütjük,amíg a szalonna pirosra sül.
Jó étvágyat hozzá! :)


2015. december 3., csütörtök

Forró csokoládé pillecukorral

Hozzávalók: 

  • 1 tábla főzőcsokoládé
  • 6-7 dl tej
  • kevés víz
  • apró pillecukorka vagy tejszínhab

Elkészítés:    
  1. Egy lábasban olvasszuk fel a csokoládét egy kevés vízzel (különben leéghet).Apránként öntsük hozzá a tejet,hevítsük fel,de zárjuk el,mielőtt forrni kezdene.Melegítés közben folyamatosan kavargassuk.Töltsük ki két nagy bögrébe,szórjunk a tetejére apró pillecukrot,vagy kanalazzuk rá a tejszínhabot.Egy kis fahéjat is tehetünk bele. Mmmmm!
Jó étvágyat hozzá!




2015. augusztus 23., vasárnap

Rumos kókusz alagút

Hozzávalók: 30 perc  12-13 szelet  1000 Ft

A kókuszréteghez:

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 púpos evőkanál liszt
  • 20 dkg kókuszreszelék
A kakaó réteghez:
  • 20 dkg darált keksz
  • 10 dkg apróra tört keksz
  • 1,3 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg margarin,olvasztva
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 1-2 evőkanál lekvár
Elkészítés:
  1. A kókuszréteghez az 5 dl tejet a cukorral és a liszttel összefőzzük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
  2. A kakaóréteghez felmelegítve összekeverjük a margarint, a tejet, a cukrot és a kakaóport. Mehet bele a többi hozzávaló is.
  3. Őzgerincformába tesszük először a fehér kókuszréteget,aztán a kakaóréteget és hűtőbe tesszük dermedni.
Jó étvágyat hozzá! :)


2015. augusztus 22., szombat

Pudingos keksz villámgyorsan

Hozzávalók: 20 perc   4-6 főre   300 Ft


  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg pudingpor (Csoki,vaníliás vagy epres)
  • 25 dkg puha margarin 

Elkészítés:

  1. Összekeverjük a hozzávalókat,és kis golyókat formálunk a tésztából.
  2. Sütőpapíros tepsibe helyezzük őket,villával lenyomjuk mindegyik közepét,és előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük.Kávéhoz,teához kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá! :)


2015. augusztus 21., péntek

Eperpudingos linzertekercs

Hozzávalók: 50 perc  8 főre  600 Ft

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
A pudinghoz:
  • 2 csomag eperpuding
  • 7 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
Elkészítés: 
  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összekeverjük a porcukorral,csipet sóval,végül hozzáadjuk a tojást (kis langyos vízzel hígíthatjuk). Határozott mozdulatokkal összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük,de azonnal is használhatjuk. 
  2. Elkészítjük a pudingot és langyosra hűtjük. 
  3. Ezután megfelezzük a tésztát,kinyújtjuk őket,megkenjük pudinggal,majd feltekerjük,sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200 °C-on 20-30 perc alatt készre sütjük. Felszeletelve,porcukorral meghintve tálaljuk. 
Jó étvágyat hozzá! :)

2015. július 28., kedd

Krémes torta

Hozzávalók: 8-10 főre  Elkészítési idő: 55 perc   kb. 1600 Ft

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 nagy dobozos növényi habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag házi krémes krémpor
  • 8 dl tej
A díszítéshez:
  • 10 dkg eper
  • olvasztott csokoládé
  • cukorgyöngy

Elkészítés: 
  1. A piskótához a tojásokat ketté választjuk,a fehérjéből kemény habot verünk,a sárgájákhoz adjuk a cukrot és az olajat. Fehéredésig keverjük,majd beletesszük a lisztet,a sütőport és elkeverjük a kemény habbá vert fehérjékkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tű próbáig sütjük. Amikor kihűlt félbe vágjuk.
  2. A krémporhoz öntjük a tejet,robotgéppel pár percig veretjük,aztán rákenjük a piskóta alsó részére. A habtejszínbe szórjuk a habfixálót és kemény habot verünk az elegyből.
  3. Rákenjük a krémre,hagyjunk a tetejére is. Rátesszük a piskóta másik felét és azt is bevonjuk habbal,végül díszítjük feldarabolt eperrel,olvasztott csokival,megszórjuk cukorgyönggyel. 
  4. Berakjuk a hűtőbe egy kicsit és már fogyasztható is. 
Jó étvágyat hozzá! :)