2015. augusztus 23., vasárnap

Rumos kókusz alagút

Hozzávalók: 30 perc  12-13 szelet  1000 Ft

A kókuszréteghez:

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 púpos evőkanál liszt
  • 20 dkg kókuszreszelék
A kakaó réteghez:
  • 20 dkg darált keksz
  • 10 dkg apróra tört keksz
  • 1,3 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg margarin,olvasztva
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 1-2 evőkanál lekvár
Elkészítés:
  1. A kókuszréteghez az 5 dl tejet a cukorral és a liszttel összefőzzük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
  2. A kakaóréteghez felmelegítve összekeverjük a margarint, a tejet, a cukrot és a kakaóport. Mehet bele a többi hozzávaló is.
  3. Őzgerincformába tesszük először a fehér kókuszréteget,aztán a kakaóréteget és hűtőbe tesszük dermedni.
Jó étvágyat hozzá! :)


2015. augusztus 22., szombat

Pudingos keksz villámgyorsan

Hozzávalók: 20 perc   4-6 főre   300 Ft


  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg pudingpor (Csoki,vaníliás vagy epres)
  • 25 dkg puha margarin 

Elkészítés:

  1. Összekeverjük a hozzávalókat,és kis golyókat formálunk a tésztából.
  2. Sütőpapíros tepsibe helyezzük őket,villával lenyomjuk mindegyik közepét,és előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük.Kávéhoz,teához kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá! :)


2015. augusztus 21., péntek

Eperpudingos linzertekercs

Hozzávalók: 50 perc  8 főre  600 Ft

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
A pudinghoz:
  • 2 csomag eperpuding
  • 7 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
Elkészítés: 
  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összekeverjük a porcukorral,csipet sóval,végül hozzáadjuk a tojást (kis langyos vízzel hígíthatjuk). Határozott mozdulatokkal összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük,de azonnal is használhatjuk. 
  2. Elkészítjük a pudingot és langyosra hűtjük. 
  3. Ezután megfelezzük a tésztát,kinyújtjuk őket,megkenjük pudinggal,majd feltekerjük,sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 200 °C-on 20-30 perc alatt készre sütjük. Felszeletelve,porcukorral meghintve tálaljuk. 
Jó étvágyat hozzá! :)

2015. július 28., kedd

Krémes torta

Hozzávalók: 8-10 főre  Elkészítési idő: 55 perc   kb. 1600 Ft

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 nagy dobozos növényi habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag házi krémes krémpor
  • 8 dl tej
A díszítéshez:
  • 10 dkg eper
  • olvasztott csokoládé
  • cukorgyöngy

Elkészítés: 
  1. A piskótához a tojásokat ketté választjuk,a fehérjéből kemény habot verünk,a sárgájákhoz adjuk a cukrot és az olajat. Fehéredésig keverjük,majd beletesszük a lisztet,a sütőport és elkeverjük a kemény habbá vert fehérjékkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tű próbáig sütjük. Amikor kihűlt félbe vágjuk.
  2. A krémporhoz öntjük a tejet,robotgéppel pár percig veretjük,aztán rákenjük a piskóta alsó részére. A habtejszínbe szórjuk a habfixálót és kemény habot verünk az elegyből.
  3. Rákenjük a krémre,hagyjunk a tetejére is. Rátesszük a piskóta másik felét és azt is bevonjuk habbal,végül díszítjük feldarabolt eperrel,olvasztott csokival,megszórjuk cukorgyönggyel. 
  4. Berakjuk a hűtőbe egy kicsit és már fogyasztható is. 
Jó étvágyat hozzá! :)

Rumos-gesztenyés kocka

Hozzávalók: 10-12 főre  Elkészítési idő: 60 perc  kb. 2000 ft

A tésztához:

  • 2 csomag gesztenyemassza 
  • 30 dkg darált,háztartási keksz
  • 1 rumaroma
  • 25 dkg margarin
  • 40 dkg babapiskóta
A krémhez: 
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
A tetejére:
  • fél liter növényi habtejszín
  • reszelt csoki

Elkészítés:
  1. A tésztához valókat jól összekavarjuk. Egy nagy gáztepsit kivajazunk. Darált keksszel megszórjuk. Belenyomkodjuk a masszás.
  2. A krémhez a 8 dl tejbe a két csomag vaníliás pudingport megfőzzük. Ha kihűlt 15 dkg margarint és 15 dkg porcukrot hozzákavarunk. 
  3. Megkenjük a tésztát a krém felével.
  4. Kis tejbe teszünk rumaromát vagy fekete kávét és 1 csomag vaníliás cukrot. Beleforgatjuk a babapiskótát,rárakosgatjuk a krémre,majd rá a krém másik fele.
  5. Tetejére fél liter tejszínből kemény habot verünk és rásimítjuk. Díszítsük reszelt csokival.
Jó étvágyat hozzá! :)

Szilvás-gesztenyés torta

Hozzávalók: 16 szelet  Elkészítési idő: 60 perc  kb. 1000 ft

A tésztához:

  • 2 dl liszt
  • 2 dl cukor
  • 1 dl tej
  • 250 g szilva
  • 1 csomag sütőpor
  • fahéj
  • 2 tojás
A gesztenyekrémhez:

  • 1 csomag gesztenyepüré
  • 3 evőkanál szilvalekvár
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 10 darab babapiskóta
  • 1 csomag vaníliás puding por
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanálnyi vaj
  • cukrászhab (díszítéshez)
Elkészítés:

  1. A tésztához a magozott szilvát darabosra turmixoljuk. A tejet összekeverjük a tojásokkal,hozzákeverjük a cukrot,a sütőporos lisztet,szilvát és ízlés szerint fahéjazzuk. Torta formába öntjük.
  2. A tejbe megfőzzük a pudingport a cukorral,hozzáadjuk a vajat. A gesztenyepürét vegyítjük a lekvárral,rummal,beledolgozzuk a vajas pudingot és a darabokra tört babapiskótát.
  3. A kihűlt tésztára rákenjük a pudingos krémet és hűtőben lehűtjük. 
  4. Tálaláskor a felvert cukrászhabbal és fahájjal díszítjük a tortát. 
Jó étvágyat hozzá! :)

2015. július 24., péntek

Málnahab

Hozzávalók:

40 dkg málna
30 dkg cukor
fél csomag vaníliás cukor
12 tojásfehérje

A tetejére:

tejszínhab
néhány szem málna

Elkészítés: A málnát a fele cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük (turmixoljuk). A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és a málnás keveréket belecsurgatjuk. Kelyhekbe töltve tálaljuk. A tetejét tejszínhabbal meg málnával díszítjük.

Elkészítési idő: 35 perc

Jó étvágyat hozzá! :)