Padlizsán-és paprikapástétom
(Kiopoolu)
Hozzávalók: (4 személyre)
1 padlizsán (75 dkg)
2 közepes méretű sült és hámozott zöldpaprika
2 közepes méretű érett,kemény paradicsom húsa (mag nélkül) apróra vágva
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
3 evőkanál vörösborecet
3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál apróra vágott fokhagyma
só,fekete bors
Elkészítés:
Süsse meg a padlizsánt az alábbiak szerinte: Szurkálja meg 3-4 helyen,majd helyezze sütőlapra és grillezzük a hőforrástól 10 centiméterre kb. 20 percig időnként megfordítva. Tegye 5 perce nedvesített konyharuhába,majd távolítsuk el a héját. A padlizsánt vágja először félbe,majd kisebb darabokra,majd pépesítse. Hasonlóképpen pépesítse a meghámozott paprikát. A padlizsánt és a paprikát keverje össze. Adja hozzá kanalanként az olívaolajat és az ecetet. Fakanállal alaposan keverje össze,hogy sima állagú legyen a pástétom. Adja hozzá az apróra vágott paradicsomot,a petrezselymet,a fokhagymát,valamint a sót és a borsot. Keverje tovább amíg teljesen sima nem lesz. Ízlés szerint fűszerezze még,majd tegye a hűtőbe,hogy jól áthűljön. Tányérra halmozva,vagy kenyérre kenve tálalja előételként.
Jó étvágyat hozzá! :)