2015. december 20., vasárnap

Tepsis krumpli

Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg kolbász
  • vaj
  • 15 dkg szalonna
  • késhegynyi pirospaprika
Elkészítés:
  1. A kolbászt és a szalonnát kockára vágjuk,és saját zsírján addig sütjük,amíg üveges.
  2. A nyers burgonyát karikája vágjuk,és kivajazott tűzálló edénybe tesszük.
  3. A tejfölt összekeverjük a pirospaprikával és a csipetnyi sóval,hozzáadjuk a kolbászt és a szalonnát,majd jól összekeverjük.
  4. Ráöntjük a masszát a burgonyára,és sütőbe 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.Melegen,savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése